Citroen-ricotta cakejes met amandelen

Citroen-ricotta cakejes met amandelen

Zien deze cakejes er niet superschattig uit? Stapel ze op tot een soort van kerstboom en je hebt een echte eyecatcher op je salontafel staan. Ook leuk: pak de cakejes in doorzichtig folie in, strik erom en geef ze aan de liefste mensen om je heen. Vind jij leuk, vinden zij leuk. We zeggen win-win!

Bereiding

1. Rasp de schil van de citroenen en pers 3 citroenen uit. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de vormpjes in en bestuif ze met wat bloem.

2. Meng de amandelen met de rest van de bloem, bakpoeder en citroenrasp. Roer het citroensap  door de ricotta en meng goed. Klop suiker en boter tot een romig mengsel met behulp van een elektrische mixer. Voeg al mixend  een voor een de eidooiers toe.

3. Spoel met heet water de gardes van de mixer goed schoon en klop  in een tweede kom de eiwitten helemaal stijf. Spatel ze luchtig door het amandelbeslag en meng dan voorzichtig de ricotta erdoor.

4. Verdeel het beslag over de ingevette vormpjes, plaats ze op een bakplaat en schuif in de oven. Bak de cakejes in ca. 20 minuten gaar. Haal uit de vormpjes en bestrooi met poedersuiker. Serveer ze met bramen, blauwe bessen en crème fraîche.

Voor 8-10 cakejes.

  • 4 grote, biologische citroenen, schoongeboend
  • 250 g gemalen blanke amandelen
  • 70 g bloem & extra om vormpjes mee te bestuiven
  • ½ tl bakpoeder
  • 300 g ricotta
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 225 g zachte roomboter & wat extra om vormpjes mee in te vetten
  • 6 eieren, gesplitst
  • poedersuiker, bramen, bessen en crème fraîche, bij het serveren

Extra nodig 

  • handmixer
  • 8 kleine ronde vormpjes of een muffinbakblik

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine