Voor deze reep heb ik gekozen om te werken met Franse meringue. Wanneer je deze droogt in de oven geeft deze variant namelijk het meest crunchy effect. Dat geeft dan in combinatie met het geknisper van het maanzaad een heerlijke textuur aan deze reep.
1. Verwarm de oven voor tot 100 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit op met het zout en voeg, zodra er zich golfjes vormen in het eiwit, beetje bij beetje de fijne kristalsuiker toe. Klop totdat het eiwit helemaal stijf is.
2. Spatel de poedersuiker door het stijfgeklopte eiwit en schep flinke eetlepels van deze meringue op de bakplaat. Droog ongeveer twee uur in de voorverwarmde oven, afhankelijk van hoe groot je de meringue hebt gemaakt.
3. Laat de meringue helemaal afkoelen. Je hebt er drie nodig voor de reep die je in grove stukken breekt (de rest kun je lekker opeten). Breng de chocolade op temperatuur en roer er voor de vulling het maanzaad en de citroenrasp door. Giet de chocolade in het met bakpapier beklede bakblik en garneer met de meringue. Laat de chocolade helemaal uitharden voordat je deze in 2 repen snijdt.
Voor 2 repen
Voor de meringue
Voor de vulling
Benodigdheden: bakplaat, bakpapier, hand- of standmixer, spatel, lepel, pan, vuurvaste
kom, suikerthermometer, marmeren plaat (optioneel), tempereerspatel (optioneel), cakeblik
20 x 11 cm
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.