Citroen cheesecake

Citroen cheesecake

Niets lekker dan cheesecake, maar helemaal top: citroencheesecake. Een vetje en een zuurtje in één! Deze taart is perfect voor een woensdagmiddag om te bakken, maar op zondag-bakdag mag hij er ook wezen. Puntje voor de buurvrouw, puntje voor jou? Deel deze citroencheesecake met iedereen die je lief is. Dan zullen zij ook een beetje meer van jou houden.

Bereiding

1. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend de gesmolten boter toe. Vul de bodem van een met boter ingesmeerde springvorm met deze koekjeskruimels en druk goed aan.

2. Meng suiker, maizena en cream cheese tot een homogene massa.

3. Voeg eieren, vanille, citroenrasp en crème fraîche toe. Schep op de koekjesbodem.

4. Zet de springvorm 50 minuten in de barbecue en laat daarna afkoelen.

5. Breng ondertussen water en suiker aan de kook, laat tot de helft inkoken en meng met de marmelade. Laat afkoelen tot lauw, giet op de cheesecake en zet alles een poosje in de koelkast.

6. Verwijder daarna de rand van de springvorm en val aan.

Voor 10 personen

Voorbereiding: 30 minuten; Afmaken: 50 minuten; Afkoelen: 15 minuten

Temperatuur: 180 graden; Vuur: indirect

  • 300 g bastognekoeken
  • 100 g boter, gesmolten + wat extra om mee in te vetten
  • 25 g suiker
  • 40 g maizena
  • 750 g cream cheese (Philadelphia)
  • 2 eieren
  • 1 vanillestokje, uitgeschraapt
  • 2 citroenen, alleen rasp
  • 300 g crème fraîche
  • 250 ml water
  • 500 g suiker
  • 200 g citroenmarmelade

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten