Voor 10 personen
Voorbereiding: 30 minuten; Afmaken: 50 minuten; Afkoelen: 15 minuten
Temperatuur: 180 graden; Vuur: indirect
1. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine en voeg al draaiend de gesmolten boter toe. Vul de bodem van een met boter ingesmeerde springvorm met deze koekjeskruimels en druk goed aan.
2. Meng suiker, maizena en cream cheese tot een homogene massa.
3. Voeg eieren, vanille, citroenrasp en crème fraîche toe. Schep op de koekjesbodem.
4. Zet de springvorm 50 minuten in de barbecue en laat daarna afkoelen.
5. Breng ondertussen water en suiker aan de kook, laat tot de helft inkoken en meng met de marmelade. Laat afkoelen tot lauw, giet op de cheesecake en zet alles een poosje in de koelkast.
6. Verwijder daarna de rand van de springvorm en val aan.