Doe de schelvis in een pan met de melk, 400 ml water, de peperkorrels en het laurierblaadje. Laat dit alles afgedekt 10 minuten zachtjes koken.
Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolf. Bak de uisnippers in de olijfolie tot ze zacht zijn en voeg dan de blokjes pompoen, de maïs, saffraan en bouillon toe. Laat dit alles zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
Trek de schelvis in de pan in flinters. Zeef het kooknat en voeg er dan genoeg van toe om de chowder te maken. Roer de slagroom erdoor, voeg zo nodig nog zout en peper toe en geef er vers zuurdesembrood bij.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
2 personen
• 200 g gerookte schelvis
• 400 ml melk
• wat peperkorrels
• 1 laurierblaadje
• 1 maïskolf
• 1 ui, grof gesnipperd
• 1 el olijfolie
• 200 g pompoenvruchtvlees, in blokjes
• wat draadjes saffraan, in een beetje water
• 200 ml visbouillon
• 100 ml slagroom
• zuurdesembrood, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.