Chowder met schelvis & pompoen

Chowder met schelvis & pompoen

Bereiding

Doe de schelvis in een pan met de melk, 400 ml water, de peperkorrels en het laurierblaadje. Laat dit alles afgedekt 10 minuten zachtjes koken.

Snijd met een scherp mes de korrels van de maïskolf. Bak de uisnippers in de olijfolie tot ze zacht zijn en voeg dan de blokjes pompoen, de maïs, saffraan en bouillon toe. Laat dit alles zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

Trek de schelvis in de pan in flinters. Zeef het kooknat en voeg er dan genoeg van toe om de chowder te maken. Roer de slagroom erdoor, voeg zo nodig nog zout en peper toe en geef er vers zuurdesembrood bij.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

2 personen

• 200 g gerookte schelvis

• 400 ml melk

• wat peperkorrels

• 1 laurierblaadje

• 1 maïskolf

• 1 ui, grof gesnipperd

• 1 el olijfolie

• 200 g pompoenvruchtvlees, in blokjes

• wat draadjes saffraan, in een beetje water

• 200 ml visbouillon

• 100 ml slagroom

• zuurdesembrood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Kookboek van het Jaar!