Chocolate in Stock

Chocolate in Stock

Bij een bouillon denk je al snel aan een versie met kip of groenten. Maar het is eigenlijk simpelweg een manier om aan water smaak toe te voegen door middel van meetrekken en soms inkoken. Met chocolade is dit natuurlijk vele malen leuker.

Bereiding



1. Verwarm het water tot 50 °C. Haal de pan van het vuur, voeg 15 g cacao nibs toe en laat ongeveer 2 uur trekken. Zeef het water en breng het aan de kook.

2. Los intussen de gelatine op.

3. Haal de pan van het vuur en los eerst de pure chocolade en daarna de gelatine erin op. Schenk in een schaal en plaats in de diepvries tot de chocoladebouillon volledig is bevroren.

4. Laat de chocoladebouillon ontdooien. Schep het gegeleerde deel eraf en gooi weg. Breng de bouillon weer aan de kook, voeg het eiwit toe en laat ongeveer 5 minuten staan tot het eiwit is gestold. Schenk de bouillon door een zeef of een koffiefilter.

Drink de bouillon warm of laat afkoelen en serveer met ijsblokjes en gecrushte cacao nibs ter decoratie.


Credits beeld: Remco Kraaijeveld
 

  • 1 kg water
  • 15 + 10 g cacao nibs (Callebaut)
  • 3 g gelatine
  • 150 g pure chocolade (Ecuador, 70,4% Callebaut)
  • 50 g eiwit


Optioneel:

  • ijsblokjes
  • cacao nibs (Callebaut)




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek