Chocoladetaart, wie is er niet dol op? Geef ‘m een tropische tintje door het gebruik van kokos in dit recept van Rens Kroes.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de vorm in met kokosolie. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in de blender. Doe de eieren, siroop, kokosmelk, het wijnsteenbakpoeder en cacaopoeder bij de erwten en mix tot een romige massa. Schenk in een kom.
2. Spoel de sinaasappelschil schoon en rasp een theelepel door het beslag. Doe de chocoladerepen in een klein pannetje en laat op laag vuur smelten. Voeg toe aan het beslag en schenk de massa daarna in de tulbandvorm. Bak ongeveer 35 minuten in de oven.
3. Laat de cake afkoelen en decoreer met kokosvlokken en wat extra geraspte sinaasappelschil.
Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).
Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes]
Voor 8-10 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.