Chocoladetaart

Chocoladetaart

Chocoladetaart, wie is er niet dol op? Geef ‘m een tropische tintje door het gebruik van kokos in dit recept van Rens Kroes.

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180 °C  en vet de vorm in met kokosolie. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in de blender. Doe de eieren, siroop, kokosmelk, het wijnsteenbakpoeder en cacaopoeder bij de erwten en mix tot een romige massa. Schenk in een kom.

2. Spoel de sinaasappelschil schoon en rasp een theelepel door het beslag. Doe de chocoladerepen in  een klein pannetje en laat op laag vuur smelten. Voeg toe aan het beslag en schenk de massa daarna in de tulbandvorm. Bak ongeveer 35 minuten in de oven.

3. Laat de cake afkoelen en decoreer met kokosvlokken en wat extra geraspte sinaasappelschil.

Dit is een recept van Rens Kroes. Meer recepten van Rens Kroes? Bestel nu één van haar boeken, zoals Powerfood (€19,99, Uitgeverij Spectrum) of On the Go (€14,99, Uitgeverij Spectrum).

Meer informatie over Rens Kroes? Ga naar haar website, of volg haar op Instagram, Facebook en YouTube.
 
[Credits: tekst, recepten en fotografie Rens Kroes] 

Voor 8-10 personen:

  • 260 g kikkererwten
  • 2 eieren
  • 50 ml ahornsiroop
  • 5 el kokosmelk
  • ½ el wijnsteenbakpoeder
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl schil van een biosinaasappel
  • 200 g pure chocolade, liefst 70% cacao of meer en met kokosbloesemsuiker
  • kokosolie, voor het invetten
  • Extra nodig: tulband vorm, 16,5 cm , rasp

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief