1 Schenk 750 ml water in een steelpan, en doe er de cacao, suiker, vanille merg en –stokje bij. Breng al roerend aan de kook, en neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade en een snuf zout toe. Laat een minuutje staan en klop tot de chocolade is gesmolten en je een glanzend mengsel hebt.
Laat het afkoelen, verwerk het in een ijsmachine en bewaar in de vriezer. Of schep het in een ondiepe bak en zet die in de vriezer. Breek om het uur de ijskristallen met een vork, tot het bevroren is.
Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie?
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten
6–8 personen
• 75 g goede cacao
• 300 g fijne kristalsuiker
• merg van 1 vanillestokje
• 300 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.