Chocoladesorbet

Chocoladesorbet

Bereiding

1 Schenk 750 ml water in een steelpan, en doe er de cacao, suiker, vanille merg en –stokje bij. Breng al roerend aan de kook, en neem de pan van het vuur. Voeg de chocolade en een snuf zout toe. Laat een minuutje staan en klop tot de chocolade is gesmolten en je een glanzend mengsel hebt.

Laat het afkoelen, verwerk het in een ijsmachine en bewaar in de vriezer. Of schep het in een ondiepe bak en zet die in de vriezer. Breek om het uur de ijskristallen met een vork, tot het bevroren is.

Psst…
Zin in nog meer choco-inspiratie? 
Bekijk hier 27 waanzinnige chocoladerecepten

6–8 personen
• 75 g goede cacao
• 300 g fijne kristalsuiker
• merg van 1 vanillestokje
• 300 g pure chocolade (cacaogehalte 70%), in stukjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine