Je hebt wel zin om een cake te bakken, maar je wilt niet de hele middag in de keuken staan? Dan heb je met dit recept direct een goede te pakken!
1. Verwarm de gecondenseerde melk en de boter au bain-marie.
2. Roer totdat de boter gesmolten is en het mengsel begint te borrelen.
3. Voeg de chocolade en het vanille-extract toe, en roer goed door.
4. Doe er, wanneer de chocolade gesmolten is, de crème fraîche bij. Het mengsel moet indikken en glanzen.
5. Neem de pan van het vuur en schep driekwart van de pistachenoten door het mengsel.
6. Schep dit in de bakvorm. Bestrooi met de resterende pistachenoten.
7. Zet 2 uur in de koelkast of in de diepvries totdat de fudgecake voldoende is opgesteven.
8. Haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes.
Dit recept komt uit het boek ‘Cake Easy’ van Susie Theodorou (€19,99 Becht).
Voor 16 vierkantjes (bereiding 30 minuten + koeltijd):
vierkante bakvorm van 23 x 23 cm, ingevet en de bodem en wanden met bakpapier bekleed
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.