Voor 16 vierkantjes (bereiding 30 minuten + koeltijd):
vierkante bakvorm van 23 x 23 cm, ingevet en de bodem en wanden met bakpapier bekleed
1. Verwarm de gecondenseerde melk en de boter au bain-marie.
2. Roer totdat de boter gesmolten is en het mengsel begint te borrelen.
3. Voeg de chocolade en het vanille-extract toe, en roer goed door.
4. Doe er, wanneer de chocolade gesmolten is, de crème fraîche bij. Het mengsel moet indikken en glanzen.
5. Neem de pan van het vuur en schep driekwart van de pistachenoten door het mengsel.
6. Schep dit in de bakvorm. Bestrooi met de resterende pistachenoten.
7. Zet 2 uur in de koelkast of in de diepvries totdat de fudgecake voldoende is opgesteven.
8. Haal hem uit de vorm en snijd in vierkantjes.
Dit recept komt uit het boek ‘Cake Easy’ van Susie Theodorou (€19,99 Becht).