Chocolade frambozentaart

Chocolade frambozentaart

Wat een plaatje deze chocolade-frambozentaart, vind je ook niet? Als je dol bent op chocolade móet je hem echt een keer proberen.  Zijn frambozen niet in het seizoen? Kies voor ander rood- of blauwfruit.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Vet een springvorm (23cm) in met boter en strooi er wat suiker in.

3. Maal de noten fijn in een keukenmachine.

4. Smelt de boter en chocolade in een grote kom op een pan zacht kokend water; laat dan afkoelen. Klop de eidooiers en suiker dik en romig en vermeng met het chocolademengsel en de gemalen noten.

5. Klop de eiwitten tot zich zachte pieken vormen en schep het eiwit vervolgens geleidelijk door het chocoladebeslag; houd het zo luchtig mogelijk.

6. Schenk het beslag in de springvorm en bestrooi met de helft van de frambozen.

7. Bak de taart 55-60 minuten, tot-ie gaar maar nog een beetje vochtig is.

8. Laat afkoelen, strooi de rest van de frambozen erover, bestrooi met poedersuiker en geeft er crème fraîche bij.

Voor 12 personen

175 g boter, plus extra

175 g suiker, plus een beetje extra

100 g blanke amandelen, geroosterd

75 g blanke hazelnoten, geroosterd

175 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)

6 eieren, gesplitst

75 g frambozen

poedersuiker

crème fraîche


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief