Chocolade brownie met geroosterde biet

Chocolade brownie met geroosterde biet

Chocoladebrownies zijn the best! In deze smeuïge brownies zitten stiekem ook bietjes verstopt, maar niemand die dat direct door zal hebben. Wat je wel merkt? Dat hij heerlijk zoet is, sticky zoals het hoort en je je vingers erbij aflikt. Zoals je leest: deze brownie met chocolade is het aanbevelen meer dan waard. Aan de bak dus!

Bereiding



1. Laat de oven afkoelen tot 175 °C. Klop voor de brownie de eieren met de suiker tot een geheel. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Schep het boter-chocolademengsel door het ei-suikermengsel en spatel de bloem erdoor. Vet een ovenschaal in met boter. Schep hierin het beslag en zet de schaal 25 min. in de oven. Laat afkoelen.

2. Breng voor de chocoladesaus de melk, room en suiker in een pan aan de kook. Voeg de chocolade toe. Laat smelten tot een mooie, gladde chocoladesaus.

3. Leg de blokjes biet op de brownie en serveer deze met de chocoladesaus. Strooi er eventueel de meringues en wat citroentijm overheen.
 

Voor de geroosterde biet:

  • 4 el grof zeezout
  • 1 rauwe, rode biet, met schil


Voor de brownie:

  • 2 eieren
  • 140 g suiker
  • 130 g boter + wat extra, om in te vetten
  • 85 g pure chocolade, in stukjes
  • 50 g bloem


Voor de chocoladesaus

  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 50 g suiker
  • 200 g pure chocolade, in stukjes
  • 2-3 meringues, verbrokkeld, eventueel
  • 1 takje citroentijm, eventueel




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief