Chocoladebrownies zijn the best! In deze smeuïge brownies zitten stiekem ook bietjes verstopt, maar niemand die dat direct door zal hebben. Wat je wel merkt? Dat hij heerlijk zoet is, sticky zoals het hoort en je je vingers erbij aflikt. Zoals je leest: deze brownie met chocolade is het aanbevelen meer dan waard. Aan de bak dus!
1. Laat de oven afkoelen tot 175 °C. Klop voor de brownie de eieren met de suiker tot een geheel. Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Schep het boter-chocolademengsel door het ei-suikermengsel en spatel de bloem erdoor. Vet een ovenschaal in met boter. Schep hierin het beslag en zet de schaal 25 min. in de oven. Laat afkoelen.
2. Breng voor de chocoladesaus de melk, room en suiker in een pan aan de kook. Voeg de chocolade toe. Laat smelten tot een mooie, gladde chocoladesaus.
3. Leg de blokjes biet op de brownie en serveer deze met de chocoladesaus. Strooi er eventueel de meringues en wat citroentijm overheen.
Voor de geroosterde biet:
Voor de brownie:
Voor de chocoladesaus
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.