Chocolade-amandeltaart

Chocolade-amandeltaart

Zet je schrap voor deze chocoladetaart met hangop van kersen, want heb je hem eenmaal geproefd, dan kunnen we je niet garanderen dat je niet nog een puntje wilt. Hij is machtig lekker, maar hoe kan dat ook anders: chocolade is altijd een goed idee en combineer je chocolade met kersen, dan weet je: dit is dúbbel goed.

Bereiding



1. Leg voor de hangop een kaasdoek (of schone theedoek) over een grote kom en giet de yoghurt erop. Zet in de koelkast en laat een nacht uitlekken.

2. Verwarm de volgende dag de oven voor op 150 °C en bekleed een taart- vorm (ø 23 cm) met bakpapier.

3. Smelt de stukjes chocolade in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes kokend water (au bainmarie), voeg de boter toe en roer af en toe tot de chocolade gesmolten is.

4. Klop de 2 hele eieren, 6 eidooiers, 200 gram suiker en het merg van 1 vanillestokje in een grote kom door elkaar. Mix dan de adukibonen in een keukenmachine glad.

5. Meng het amandelmeel met het cacaopoeder in een kom, voeg het eiermengsel plus de adukibonen toe en spatel door elkaar.

6. Klop in een vetvrije kom het eiwit met wat zout en voeg beetje bij beetje 50 gram suiker toe tot het eiwit stijf is.

7. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het ei-adukibonenmengsel en schep het taartbeslag in de met bakpapier beklede bakvorm. Bak 45-50 minuten in de oven tot-ie gaar is, of tot een houtenprikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.

8. Roer door de uitgelekte hangop  het merg van 1 vanillestokje, 100 ml kersensiroop en eventueel wat fijngehakte amarenen kersen.  Zet zolang apart in de koelkast.

9. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Verdeel de geroosterde pecannoten erover, bestrooi met wat cacaopoeder en poedersuiker, en geef de hangop erbij.

8 personen

  • 200 g pure chocolade (70 % cacao), in grove stukjes
  • 200 g boter
  • 8 eieren, 6 gesplitst
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 100 g adukibonen, geweld
  • 200 g amandelmeel
  • 65 g cacaopoeder, plus extra
  • pecannoten, geroosterd, voor erbij
  • poedersuiker, voor erbij


Kersenhangop

  • 500 ml volle yoghurt
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1 pot amarenen kersen (à 350 g), ontpit en fijngehakt (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief