Choco-banaansmoothie

Choco-banaansmoothie

Fruit op de fruitschaal (over)rijp? Stop het in de vriezer. Bevroren fruit is altijd handig om stand-by te hebben; je hoeft het niet eens te ontdooien om door deze smoothie heen te blenderen.

Bereiding



1. Snijd de bananen en avocado in grove stukken.

2. Doe de banaan, de avocado, bevroren bossbessen, fairtrade-cacao, zeezout en kaneel in de blender.

3. Voeg de amandelmelk toe en pureer tot een gladde, romige drank die mooi melkchocoladebruin is.

4. Verdeel de smoothie over 4 glazen en garneer met 1 el kokosvlokken per glas en wat extra cacaopoeder (met een zeefje).

Tip: Probeer eens met bevroren rood fruif of met peren of pruimen. Ook lekker met een mespuntje chilipeper, zwarte peper, gember of vanille.


Van 4 t/m 12 mei is het Fairtrade week. Lees hier  alles over deze week en Max Havelaar.
 

 

  • 2 Fairtrade bananen, gepeld
  • 1 Fairtrade avocado
  • 300 gram bevroren bosbessen
  • 3 el Fairtrade cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • snufje Fairtrade kaneel
  • 500 ml amandelmelk
  • 4 el kokosvlokken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief