Chilisaus

Chilisaus

Zelf chilisaus maken is hotter dan hot, populair gezegd dan. We waren stiekem gek op kant-en-klare chilisaus, tot we de bijsmaak van geoxideerde knoflook ging opmerken. Daarom zijn we het zelf gaan maken. Lekker, simpel en zonder bijsmaakjes. We strooien er bij het serveren nog wat verse koriander overheen. Dit recept voor homemade chilisaus is tóp in zijn eenvoud.

Bereiding



1. Pureer pepers, gember, limoenblad, sereh, limoenrasp, -sap en knoflook in de keukenmachine tot pasta.

2 Verhit suiker en water in een zware pan op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost. Voeg al roerend de peperpasta, vissaus en azijn toe, en laat dit een paar minuten zachtjes doorkoken. Laat afkoelen en schenk de saus vervolgens heet in een gesteriliseerde fles of pot. Zet de potten in de koelkast zodra ze volledig afgekoeld zijn. 

Credits Fotografie Sigurd Kranendonk  Recepten & foodstyling Samuel Levie
 

voor 1 flesje 

  • 4 grote chilipepers
  • 5 cm verse gember
  • 1 kaffir-limoenblad, fijngesneden
  • 1 stengel sereh, fijngesneden
  • de geraspte schil van 2 limoenen
  • sap van 3 limoenen
  • 4 tenen knoflook 
  • 50 ml water 
  • 300 g kristalsuiker 
  • 3 el Thaise vissaus 
  • 120 ml witte wijnazijn




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden Kookboek