Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de uienringen 5 minuten onder af en toe roeren, tot ze zacht zijn en beginnen te verkleuren.
Roer dan de specerijen, kerrieblaadjes, chilipepers, gember en knoflook erdoor en bak ze 5 minuten mee onder af en toe roeren. Schep de tomaten, suiker en azijn erdoor, met ½ theelepel zout, en laat dit alles in 30 minuten inkoken tot een relish. Schep die in gesteriliseerde potten.
VOOR 850 G
• 2 el olijfolie
• 1 grote ui, in ringen
• 2 tl komijnzaad
• 2 tl korianderzaad
• 2 tl kurkuma
• 1 el mosterdzaad
• 10 verse kerrieblaadjes
• 3 rode chilipepers, in plakjes
• stukje gember van 2 cm, geraspt
• 3 tenen knoflook, in plakjes
• 500 g tomaten, gesneden
• 2 el lichte basterdsuiker
• 1 el wittewijnazijn
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.