Shane Kluivert: ‘Mijn vader is echt dol op deze cheesecake met passievrucht in een glaasje. Al vindt hij eigenlijk alles lekker wat zoet is, haha!’
1. Maal de biscuitjes helemaal fijn in de keukenmachine. Doe de gesmolten boter erbij en maal nog 1 minuut.
2. Verdeel het koekjesmengsel over 4 mooie glaasjes. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de glaasjes in de koelkast tot je ze gaat vullen.
3. Doe de roomkaas, yoghurt en poedersuiker in een mengkom. Mix alles met de mixer tot alle ingrediënten gemengd zijn.
4. Schep de roomkaasvulling boven op de koekjesbodem.
5. Snijd de passievruchten door de helft en haal met een lepel de zaadjes uit de passievrucht. Schep deze op de roomkaasvulling.
6. Zet de cheesecakecups nog minimaal 1 uur in de koelkast voordat je ze serveert.
TIP!
In plaats van passievruchten op de bovenkant, kun je ook een aardbeiensausje maken. Doe hiervoor
een paar handjes aardbeien met wat water in een pannetje en prak ze fijn als ze heel zacht zijn.
TIP!
In plaats van gewone biscuitjes kun je natuurlijk ook jouw favoriete koekjes gebruiken.
Voor 4 personen. Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur wachten
Wat heb je nog meer nodig?
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.