Deze waanzinnige cheesecake is gemaakt met witte chocolade en frambozen van Tony’s Chocolonely. Maak de bodem razendsnel klaar met gemalen digestivekoekjes die je mengt met gesmolten boter en suiker. Snijd na het bakken de cheesecake in repen en serveer bij een kopje thee.
1 Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een lage rechthoekige bakvorm (24 x 30 cm) met bakpapier.
2 Doe de koekjes in een plastic zakje en sla er een paar keer op met een deegroller, tot ze fijn zijn.
3 Doe de boter in een pan, laat op laag tot middelhoog vuur smelten en roer het koekkruim en de suiker erdoor.
4 Schep het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk met de bolle kant van een lepel plat. Zet de bakvorm in de oven en bak de bodem 15 minuten. Neem uit de oven (zet de oven niet uit) en laat afkoelen.
5 Doe ondertussen voor de vulling de monchou met de crème fraîche in een kom en klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Mix dan een voor een de eieren erdoor.
6 Laat de witte chocolade in een kleine pan op laag vuur smelten en schep ’m door het monchoumengsel. Schenk de vulling in de afgekoelde bodem, zet weer in de oven en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
7 Neem de cheesecake uit de oven en laat helemaal afkoelen voordat je hem versiert met de frambozen.
8-10 personen
• 150 g digestive-koekjes
• 100 g boter
• 25 g witte basterdsuiker
• 400 g monchou
• 100 g crème fraîche
• 2 eieren
• 180 g Tony’s Chocolonely witte chocolade met framboos en knettersuiker, in grove stukjes
• 200 g verse frambozen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.