Chickslovefood: ‘Is er iemand die niet van de klassieke combinatie zeezout-karamel houdt? Het is niet voor niets een enorm populair duo. Wij verwerken ze in een cheesecake, en dat zou jij ookmoeten doen :-).’
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C en bekleed de bodem van een springvorm (wij gebruiken een vorm van 24 centimeter doorsnede) met bakpapier. Vet de zijkanten in met wat olie.
2. Maal de kandijkoekjes in een keukenmachine fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Meng de koekkruimels door de roomboter en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
3. Zet de bodem 10 minuten in de oven. Haal de springvorm uit de oven, en laat de oven aan staan.
4. Smelt 250 gram van de chocolade au bain-marie (in een kom boven een pannetje met kokend water) en laat iets afkoelen.
5. Klop de roomkaas los met een vork en klop de eieren er één voor één door. Voeg de gesmolten chocolade toe, roer door en verdeel het mengsel over de bodem van de taart.
6. Bak de cheesecake in zo’n 50 minuten gaar in de oven. Laat de cake na het bakken goed afkoelen en zet minstens 4 uur in de koelkast.
7. Hak vlak voor het serveren de overige chocolade grof. Smelt de fudge met de melk in een steelpannetje en roer hier een flinke snuf zeezout door.
8. Drizzle de gesmolten fudge over de cheesecake en maak af met de stukjes chocolade.
Bereidingstijd: 260 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.