Deze makkelijke soep maak je met een hele hoop groenten en is hierdoor megagezond. Serveer met een goed stuk geroosterd brood.
1. Hak de groenten en knoflook fijn. Verhit olie in een pan, fruit ui, champignons, knoflook. Voeg bleekselderij en wortel toe, bak ze zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, laat 10–15 minuten zacht koken. Voeg waterkers, zout en peper toe, pureer met een staafmixer. Druppel olie over de soep. Serveer met een dot crème fraîche.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4–6 personen
• 2 uien
• 2 stengels bleekselderij
• 2 tenen knoflook
• 2 wortels
• 300 g champignons
• olijfolie
• 1,5 l groentebouillon
• 300 g waterkers
• olijfolie
• crème fraîche
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.