Champignon waterkerssoep

Champignon waterkerssoep

Deze makkelijke soep maak je met een hele hoop groenten en is hierdoor megagezond. Serveer met een goed stuk geroosterd brood. 

Bereiding

1. Hak de groenten en knoflook fijn. Verhit olie in een pan, fruit ui, champignons, knoflook. Voeg bleekselderij en wortel toe, bak ze zacht. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook, laat 10–15 minuten zacht koken. Voeg waterkers, zout en peper toe, pureer met een staafmixer.  Druppel olie over de soep. Serveer met een dot crème fraîche. 

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4–6 personen
• 2 uien
• 2 stengels bleekselderij
• 2 tenen knoflook
• 2 wortels
• 300 g champignons
• olijfolie
• 1,5 l groentebouillon
• 300 g waterkers
• olijfolie
• crème fraîche


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine