Champignon-pancetta muffins

Champignon-pancetta muffins

Bereiding

Hoewel je bij muffins eigenlijk aan een zoete lekkernij denkt, kun je de kleine cakejes natuurlijk ook hartig maken. In dit recept combineren we romige parmezaan, champignons, knapperige pijnboompitten en pancetta. Het resultaat zijn heerlijke hartige muffins die je als lunch of tussendoortje kunt nuttigen. 

Verwarm de oven voor op 200 ºC en zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm. Meng in een grote kom bloem, bakpoeder, zuiveringszout, pijnboompitten, parmezaan, 1 theelepel zeezout en wat zwarte peper. Klop in een andere kom de eieren, yoghurt en 4 eetlepels olijfolie; schenk dit bij de droge ingrediënten en roer alles met een spatel grofweg door elkaar.

Bak de champignons en pancetta lichtjes in de rest van de olie en roer ze door het beslag. Verdeel dat over de vormpjes en strooi er parmezaan over.

Bak de muffins 15 minuten, tot ze gaar zijn; controleer de gaarheid door er een prikker in te steken: die moet er schoon uit komen.


 

Voor 12 muffins

• 200 g bloem

• 2 tl bakpoeder

• ½ tl zuiveringszout

• 25 g pijnboompitten, geroosterd

• 50 g parmezaan, geraspt, plus wat extra

• 2 eieren

• 250 g yoghurt

• 4 el olijfolie, plus 1 tl

• 200 g champignons

• 4 plakjes pancetta, fijngesneden


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis BBQ-special