Hoewel je bij muffins eigenlijk aan een zoete lekkernij denkt, kun je de kleine cakejes natuurlijk ook hartig maken. In dit recept combineren we romige parmezaan, champignons, knapperige pijnboompitten en pancetta. Het resultaat zijn heerlijke hartige muffins die je als lunch of tussendoortje kunt nuttigen.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en zet 12 papieren vormpjes in een muffinvorm. Meng in een grote kom bloem, bakpoeder, zuiveringszout, pijnboompitten, parmezaan, 1 theelepel zeezout en wat zwarte peper. Klop in een andere kom de eieren, yoghurt en 4 eetlepels olijfolie; schenk dit bij de droge ingrediënten en roer alles met een spatel grofweg door elkaar.
2. Bak de champignons en pancetta lichtjes in de rest van de olie en roer ze door het beslag. Verdeel dat over de vormpjes en strooi er parmezaan over.
3.Bak de muffins 15 minuten, tot ze gaar zijn; controleer de gaarheid door er een prikker in te steken: die moet er schoon uit komen.
Voor 12 muffins
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.