Snijd 2 grote aubergines in stukjes, doe ze in een vergiet, strooi er flink wat zout over en laat 30 minuten staan. Dep de stukjes aubergine droog en bak ze in 2–3 el olijfolie goudbruin; neem ze uit de pan.
Bak 2 grote gesnipperde uien,3 gehakte tenen knoflook, de fijngehakte steeltjes van 1 bosje basilicum (bewaar de blaadjes) en 2 stengels bleekselderij zacht. Voeg 800 g tomaten, ontpit en grof gehakt, toe, en bak ze 4–5 minuten mee. Voeg de aubergine weer toe met een handvol gehakte zwarte olijven, 50 g geroosterde pijnboompitten, 4 el kappertjes, een scheutje rodewijnazijn en zo nodig wat water; bak alles nog zo’n 5 minuten. Voeg eventueel een beetje suiker toe.
Garneer met gescheurd basilicum en wat extra pijnboompitten.
4-6 personen
– 2 grote aubergines
– olijfolie
– 2 grote uien (gesnipperd)
– 3 tenen knoflook (gehakt)
– fijngehakte steeltjes van 1 bosje basilicum (bewaar de blaadjes)
– 2 stengels bleekselderij (fijngesneden)
– 800 g tomaten
– handvol gehakte zwarte olijven
– 50 g geroosterde pijnboompitten
– 4 el kappertjes
– een scheutje rodewijnazijn
– evt suiker
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.