Deze dunne pannenkoek van kikkererwtenmeel is een typisch gerecht van de Ligurische kuststreek. Het is een beetje zoals een pizza, die je kunt beleggen met wat je maar wil. Je kunt hem net als pizza garen in de oven, maar ook op de plaat of op de BBQ.
Tip: Wij gebruikten gedroogde oregano, maar als je verse kan vinden is dat altijd beter. Je moet de hoeveelheden dan wel verdrievoudigen: gedroogde kruiden hebben een intensere smaak dan verse.
2 personen
• 100 g kikkererwtenmeel
• 300 ml water
• 2 takjes rozemarijn
• 1 el oregano
• snufje chilipoeder
• 1 teentje knoflook
• 3 el + 2 el olijfolie
VOOR DE TOPPING
• 1 courgette
• ½ zoete ui
• 2 el ricotta
• ½ citroen (rasp)
• handvol rucola
• oregano
• snufje cayennepeper
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.