Butter chicken pasta

Butter chicken pasta

Rene had het geniale idee om butter chicken, haar lievelingseten toen ze klein was – en nog steeds – te combineren met de pasta waar ze op een dag heel veel zin in had, en creëerde zo een pittige, doordeweekse maaltijd die ook jouw favoriet wordt. Het is bekend maar toch totaal onverwacht. En extreem lekker.

Bereiding

1. Marineer de kip: vermeng in een kom de kip met de yoghurt, olijfolie, het zout, de peper, kasoori methi, het chilipoeder, knoflookpoeder, de komijn en garam masala tot de kip er helemaal mee bedekt is. Dek de kom af en zet 1 uur in de koelkast.

2. Maak de pasta: breng een grote pan water aan de kook en voeg zout toe. Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (dat betekent dat hij nog een beet heeft). Schep 100 ml van het pastawater uit de pan en bewaar. Giet de pasta af en zet opzij.

3. Verhit intussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Leg de stukjes kip erin en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot ze niet roze meer zijn vanbinnen. Zet het vuur lager als de marinade begint aan te branden. Leg de kip op een bord.

4. Laat in dezelfde pan de boter smelten op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook en gember toe en bak 3-4 minuten, tot de uien zacht en glazig zijn. Bak de tomatenpuree 2 minuten al roerend mee, tot hij iets donkerder wordt en niet rauw meer ruikt.

5. Zet het vuur laag en voeg het chilipoeder, de garam masala, komijn, kasoori methi en het paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 1 minuut mee, tot de specerijen geuren.Roer de slagroom en het bewaarde pastawater erdoor.

6. Roer de gare pasta en de kip erdoor, tot alles warm is. Dien heet op.

Tip

Van al die keukentips zijn hacks voor het snijden van uien misschien wel de nuttigste. Het is de eenentwintigste eeuw en we huilen nog steeds als we een uitje snijden? #FoodTok is het er nog niet over eens welke van de vele (vele) hacks die het huilen zouden moeten voorkomen, echt werkt – of voor iedereen werkt. Een paar van de creators in dit boek hebben een methode die ze gebruiken. Probeer ze, want misschien zit er eentje bij die ervoor zorgt dat je je laatste uientranen hebt gehuild.

  • @rene.cravings zweert erbij: leg gepelde uien 5 minuten in de vriezer voor je ze snippert. ‘Werkt elke keer weer!’
  • @auntieloren zegt dat haar uientrucje zo goed is dat het haar favoriete kitchen hack is. ‘Leg de ui voor je hem snippert in ijswater. Dan ben je geen huilebalk als je hem fijnsnijdt.’ Pel en halveer de ui en week hem voor je hem snippert ongeveer 10 minuten in ijswater.
  • De zussen van @twincoast hebben alle hacks geprobeerd en zeggen dat ‘een vochtig stuk keukenpapier op je snijplank leggen!’ de enige tip is die echt werkt.

Credits fotografie Lauren Volo; Recept TikTok @renes.cravings

Kip

  • 340 g kipfilet zonder huid, in hapklare stukken
  • 2 el volle yoghurt
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl fijn zeezout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl kasoori methi (gedroogde fenegriekblaadjes; Indiase winkel)
  • 1 tl chilipoeder (Kashmiri, of gewone)
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl garam masala

Pasta

  • zout
  • 115 g gedroogde fettuccine of tagliatelle
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 30 g roomboter
  • 2 kleine uien, gesnipperd (zie tip voor niet huilen)
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el geschilde, geraspte verse gember
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl chilipoeder (Kashmiri, of gewone)
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kasoori methi (gedroogde fenegriekblaadjes; Indiase winkel)
  • ½ tl paprikapoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 150 ml slagroom

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief