Bucatini is een holle, spaghetti-achtige pasta. Lekker met de smeuige saus met ansjovis en dille in dit recept!
1 Kook de pasta bijna al dente. Giet af en bewaar het kookvocht.
2 Bak de courgettebloemen in olijfolie en zet ze apart. Doe eventueel meer olie in de pan en fruit de knoflook op middelhoog vuur goudgeel. Voeg de ansjovisfilets uit blik toe en laat ze smelten. Voeg de verse ansjovis, witte wijn, tomaten, de meeste dille en een snufje zout toe; laat alles 6–7 minuten pruttelen, tot de tomaten zacht zijn.
4 personen
• 400 g bucatini
• 4 courgettebloemen
• extra vergine olijfolie
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 2 ansjovisfilets uit blik, uitgelekt
• 300 g verse ansjovis, gefileerd
• 70 ml droge witte wijn
• 6 kerstomaten, fijngesneden
• bosje dille, fijngehakt
• 30 g sultanarozijnen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.