Bruschetta met mozzarella

Bruschetta met mozzarella

Een heerlijke bruschetta mag niet ontbreken op het anti-pasti menu. Deze versie is vegetarisch met courgette, mozzarella en wat verse munt. Perfect voor bij de borrel of als voorgerecht.

Bereiding



1 Bestrooi de plakjes courgette met flink wat zout, doe ze in een kom en laat zo’n 30 minuten staan. Spoel de plakjes dan goed af en dep ze droog met keukenpapier of een droge doek.

2 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de plakjes courgette toe. Strooi er wat zout en peper over, en bak ze 10–15 minuten tot ze zacht zijn. 

3 Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur, gril hierin de sneetjes brood en wrijf ze in met de knoflook.

4 Neem de pan met courgetteplakjes van het vuur, voeg het citroensap toe en schep het er voorzichtig door. Strooi er als laatste de muntblaadjes over en bedruppel met wat olijfolie.
Serveer de courgette samen met de mozzarella op het geroosterde brood.

Per portie 349 kcal, 21,2 g vet (9,9 g verzadigd), 18,1 g eiwit, 22,6 g koolhydraten, 3,4 g suikers

4 personen

• 500 g courgettes, in de lengte gehalveerd, in plakjes (à 5 cm)

• 2 el olijfolie, plus extra

• 4 dikke sneden brood

• 1 teen knoflook, gepeld, gehalveerd

• sap van ½ citroen

• blaadjes van 25 g munt, grof gehakt

• 250 g buffelmozzarella, gescheurd


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief