Van alle recepten in dit boek is het broodje pulled jackfruit met BBQ-saus en appel de absolute favoriet van mijn vriend Joris. Toen hij bij zijn niet-vegan vrienden met deze heerlijke broodjes aankwam, waren ze laaiend enthousiast. Jackfruit heeft de structuur van kip en in combinatie met een heerlijke, rokerige saus lik je je vingers erbij af! Ook erg lekker om te gebruiken in een curry of salade.
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Trek de stukken jackfruit uit elkaar met je handen. Spoel de stukken jackfruit daarna heel goed af met koud water. Doe ze vervolgens in een kom.
3. Voeg het gerookte-paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder en de BBQ-saus toe en roer alles goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem opzij. Zo trekken de kruiden er goed in.
4. Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten.
5. Voeg vervolgens de jackfruitmix toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Voeg peper en zout toe naar smaak.
6. Verdeel de inhoud van de pan over de ovenschaal en bak de jackfruitmix ongeveer 7 minuten in de oven.
7. Snijd de broodjes open en beleg ze met de BBQ-jackfruit mix. Verdeel wat reepjes appel, rodekool en eventueel verse koriander eroverheen.
TIP
Lekker met: (zoeteaardappel)friet en ketchup.
Voor 4 porties. Sojavrij
Bereidingstijd: 10 minuten. Baktijd: 15 minuten
Tools: hapjespan, ovenschaal
Garnering (optioneel)