Broodje mcrib

Broodje mcrib

Het is alweer wat jaren geleden dat de originele McRib in Nederland verkrijgbaar was. Daarom maken we ‘m lekker zelf!

Bereiding



1. Maak de rub door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

2. Leg de spareribs met het bot naar boven op een snijplank. Gebruik een stuk keukenpapier voor grip en trek hiermee het membraan (vlies) van de botten af. Smeer de spareribs in met de mosterd en haal door de rub. Leg ze op een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.

3. Vul een aluminium bakje of drippan met water en zet die op de plate setter van The Bastard. Gaar de spareribs met de botzijde naar beneden gedurende 4 uur op het rooster boven de platte setter.

4. Verwijder de plate setter en stook The Bastard op. Smeer de spareribs in met BBQ-saus en gril ze nog even kort direct boven het vuur. Leg ze op een schaal en laat onder een tentje van aluminiumfolie wat afkoelen. Wanner je ze met je vingers kunt vastpakken, trek dan het vlees van de botjes af en trek het vlees wat uit elkaar. Meng dit vlees met 2 lepels BBQ-saus.

5. Snijd de broodjes horizontaal doormidden en gril ze tot ze goudbruin zijn. Beleg de broodjes met het vlees, uit en augurken.

Tip: je kunt het vlees ook aan het bot laten zitten en op deze manier opdienen. Het eet wat ongemakkelijk, maar je maakt wel duidelijk wat er op het broodje zit. 

 

  • 2 racks spareribs
  • 100 ml zaanse mosterd
  • 125 ml BBQ-saus om in te smeren
  • 4 witte bollen
  • 1 witte ui, in ringen
  • augurken, ter garnering




Voor de rub:

  • 1/2 el gerookte paprikapoeder
  • 1/2 el zout
  • 1/2 el komijnpoeder
  • 1/2 el zwarte peper
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 1/2 el instant espressopoeder




Verder nodig:

  • huishoudfolie
  • plate setter
  • bakje of drippan
  • aluminiumfolie




 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine