Broccoli blauwekaas-soep

Broccoli blauwekaas-soep

Geef een twist aan deze klassieke broccolisoep door er stilton- of een andere blauwe kaas aan toe te voegen. De noten-zadentopping geeft een crunchy bite aan het geheel. 

Bereiding



1 Smelt de boter in een grote steelpan. Voeg uisnippers en bleekselderij toe. Bak ze zacht op laag vuur, laat ze niet verkleuren (voeg water toe als ze aan gaan bakken). Voeg broccoli, blokjes aardappel, bouillon, zout en peper toe. Laat 15 minuten zacht gaar koken.

2 Scheur de ciabatta in stukjes, meng met de walnoten, een scheut olijfolie, paprikapoeder,zout en peper. Rooster goudgeel in een koekenpan. Leg op een bord. Rooster de zaden in dezelfde pan en meng ze met het brood.

3 Kruimel de helft van de stilton door de soep, mix glad met een staafmixer. Roer de crème fraîche erdoor en verkruimel de rest van de stilton erover. Voeg zo nodig zout en peper toe en eventueel sherry. Schep de soep in kommen en bestrooi met noten-zadentopping.

Per portie 565 kcal, 36,8 g vet (15,1 g verzadigd), 22,8 g eiwit, 21 g koolhydraten, 9,3 g suikers

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!
 

6 personen

• klontje roomboter

• 2 uien, gesnipperd

• 2 stengels bleekselderij, gesneden

• 500 g broccoli, gesneden

• 250 g aardappels (blokjes van 1 cm)

• 1,2 l groentebouillon

• ½ oudgebakken ciabatta

• 50 g walnoten, gehakt

• extra vergine olijfolie

• mespuntje paprikapoeder

• 2 el gemengde zaden (bijv.

pompoenpitten, venkelzaad,

zonnebloempitten)

• 200 g stilton

• 2 el crème fraîche

• scheutje sherry (optioneel)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief