Deze dieproze likeur smaakt puur of on the rocks het lekkerst. Ook fijn: een beetje bronwater erbij of een scheutje bramengin toevoegen aan een glas champagne of prosecco.
1 Pureer de bramen in de keukenmachine.
2 Stamp de suiker, laurierblaadjes en kruidnagels fijn in een vijzel.
3 Schep de gepureerde bramen en het suikermengsel in een grote pot (inhoud 1,5 l) en schenk de gin erbij. Sluit luchtdicht af en schud goed. Laat de smaken minstens 1 maand op elkaar inwerken op een donkere plek. Schud af en toe met de fles.
4 Zeef de gin door een schoon, vochtig stuk mousseline boven een kan en schenk hem dan in gesteriliseerde flessen. Sluit ze goed af. De bramengin is op een koele, donkere plaats een aantal maanden houdbaar. Schud even voor je de drank serveert.
Per 100 ml 68 kcal 0,1 g vet (0 g verzadigd), 0,3 g eiwit, 15,8 g koolhydraten, 15,7 g suikers
Voor ca. 1,5 liter
• 500 g bramen
• 250 g suiker
• 3 laurierblaadjes
• 3 kruidnagels
• 1 l gin
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.