Hyacinth bucket

Hyacinth bucket

Het fijne van scones is dat ze niet hoeven te rijzen, ze zijn binnen een handomdraai gemaakt en de rest doet de oven voor je. Serveer ze met een dot lemoncurd, clotted cream en een pot thee en je middag theeleuten met lekkers kan beginne

Bereiding

  1. Meng voor de scones de tarwebloem, het zout en het bakpoeder. Schenk de karnemelk erbij en meng met een spatel of met je hand. Meng tenslotte het amandelpoeder erdoor.
  2. Stort het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en vorm er een bal van.
  3. Rol of druk het deeg uit tot een vierkant of rechthoek van ongeveer 3 centimeter dik.
  4. Snijd met een scherp mes vierkanten van ongeveer 5 centimeter van het deeg.
  5. Leg de deegvierkanten met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze licht met karnemelk.
  6. Bak de scones in 12-15 minuten in een op 220 °C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  7. Serveer de scones met de lemon curd, de clotted cream en een pot thee.

VOOR DE SCONES
• 500 g tarwebloem T55, plus extra om te bestuiven
• 8 g fijn zout
• 8 g bakpoeder
• 495 g karnemelk, plus extra om te bestrijken
• 135 g amandelpoeder

OM MEE TE SERVEREN
• lemon curd
• clotted cream
• pot thee


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine