bouillon, naborst & bladgroenten

bouillon, naborst & bladgroenten

Ingredienten

Dit is een echte eenpans parel! Dit gerecht is niet alleen supereasy, maar levert ook nog eens lekker weinig afwas op. 

1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Schrap de wortels en snijd ze elk in 3 stukken. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze ook in drieën. Pel de uien en halveer ze. Verwijder het groen van de venkel en snijd hem in kwarten. Doe dit alles met de botten en de laurierblaadjes in 2 braadsleeën en rooster 1 uur in de oven.

2 Verlaag de oventemperatuur naar 110 °C en doe de botten in een pan van 10 liter. Voeg kokend water toe tot ze onderstaan. Breng aan de kook, dek af met twee lagen alufolie en zet 12-24 uur in de oven.

3 Laat het vlees 30 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Leg het dan in de bouillon en dek de pan weer af met een dubbele laag folie. Laat nog 8 uur in de oven staan op
120 °C.

4 Leg het vlees op een bord en zeef de bouillon. Laat afkoelen, schep het vet van het oppervlak en zet de soep weer op laag vuur.

5 Snijd de paddenstoelen in stukjes en verwijder de harde nerven van de kool. Voeg toe aan de bouillon en verhit 5 minuten mee.

6 Snijd het vlees fijn, verdeel het met de groenten over kommen en schep de soep erover. Serveer met citroenrasp, -sap, olie en brood.

PER PORTIE 209 kcal, 15,7 g vet (6 g verzadigd), 11 g eiwit, 6,5 g koolh., 5,1 g suikers
 

8 PERSONEN

• 2 wortels

• 2 stengels bleekselderij

• 2 uien

• 1 venkelknol

• 4 kg runderbotten (vraag je slager)

• 3 laurierblaadjes

• 400 g naborst, vet verwijderd (vraag je slager)

• 550 g bospaddenstoelen

• 200 g boerenkool

• 1 citroen, olijfolie en knapperig brood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief