Bosbes-pancakes

Bosbes-pancakes

Dé traktatie voor mijn loved ones: een goede stapel blauwgekleurde American pancakes! Ik maak dit recept regelmatig. Het leuke is dat je eindeloos kunt blijven variëren met toppings. Denk aan: vers fruit, noten en notenboters, kokosyoghurt met vanille enzovoort.

Bereiding

1.  Meng de droge ingrediënten in een grote kom.

2. Meng in een andere kom de sojadrink, azijn en het vanille-extract en laat  dit 5 minuten staan.

3. Voeg het sojadrinkmengsel en de bosbessen toe aan de droge ingre diënten en meng voorzichtig. Stop met roeren zodra het een geheel is,  hierdoor blijven de pannenkoeken luchtig.

4. Verwarm per pannenkoek 1 eetlepel olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Giet voor elke pannenkoek een halve soeplepel beslag in de pan.

5. Wanneer er belletjes aan de bovenkant verschijnen, draai je de pannen koek om en bak je deze nog 1 minuut.

6. Garneer de pannenkoeken met geroosterde hazelnoten, agavesiroop,  kokosyoghurt en vers fruit.

TIP! Gebruik voor een andere kleur eens bieten- of matchapoeder.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met de kleurrijke recepten van Vegan soul food. Je kunt het hele weekmenu gratis downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 10 pannenkoeken. Bereidingstijd 30 minuten.

De droge ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 3 el suiker
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 el blauw spirulinapoeder (optioneel)

De natte ingrediënten

  • 400 ml sojadrink
  • 1 tl azijn
  • 1 el vanille-extract
  • 150 g bosbessen
  • kokosolie

Lekker met

  • 50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • agavesiroop of maple syrup
  • kokosyoghurt
  • vers fruit, zoals banaan of bessen

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Nieuwsbrief