Je hebt er vast wel eens van gehoord: borsjtsj. Deze Russische rodebietensoep is vol van smaak en wordt veel gegeten in slavische landen. Je kunt de soep warm en koud eten, maar bij dit gerecht adviseren we je de soep dampend op te dienen. De zure room en dille maken de soep helemaal af.
1 Knip de tomaten met een schaar in het blik in stukken. Doe ze in een grote pan en voeg de ui, wortel, bleekselderij, biet, bouillon, knoflook, tomatenpuree en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
2 Voeg de rodekool toe en laat 30 minuten zachtjes koken, tot de groenten zeer zacht zijn. Je kunt de soep nu glad malen of zo laten.
3 Serveer de hete soep met zure room en een beetje dille.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4-6 personen
• blik gepelde (pruim)tomaten (à 400 g)
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 wortels, in kleine stukjes
• 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
• 2 grote rode bieten, geschild en in kleine stukjes
• 1,2 l runderbouillon
• 1 teen knoflook, geperst
• 2 el tomatenpuree
• 1 el tafelsuiker
• ½ kleine rodekool, heel fijn gesneden
• 4 el zure room
• klein handje dille, fijn gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.