Borsjtsj uit Rusland

Borsjtsj uit Rusland

Bereiding

Je hebt er vast wel eens van gehoord: borsjtsj. Deze Russische rodebietensoep is vol van smaak en wordt veel gegeten in slavische landen. Je kunt de soep warm en koud eten, maar bij dit gerecht adviseren we je de soep dampend op te dienen. De zure room en dille maken de soep helemaal af. 

1 Knip de tomaten met een schaar in het blik in stukken. Doe ze in een grote pan en voeg de ui, wortel, bleekselderij, biet, bouillon, knoflook, tomatenpuree en suiker toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.

2 Voeg de rodekool toe en laat 30 minuten zachtjes koken, tot de groenten zeer zacht zijn. Je kunt de soep nu glad malen of zo laten.

3 Serveer de hete soep met zure room en een beetje dille.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!

4-6 personen
• blik gepelde (pruim)tomaten (à 400 g)
• 1 rode ui, in dunne ringen
• 2 wortels, in kleine stukjes
• 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
• 2 grote rode bieten, geschild en in kleine stukjes
• 1,2 l runderbouillon
• 1 teen knoflook, geperst
• 2 el tomatenpuree
• 1 el tafelsuiker
• ½ kleine rodekool, heel fijn gesneden
• 4 el zure room
• klein handje dille, fijn gehakt


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine