Meng de bieten met de kruiden en wat olie. Doe met het kooknat in een grote pan met de suiker, citroensap en azijn. Breng op smaak met zout en peper.
Proef en voeg naar smaak nog wat suiker of juist citroensap toe. Verwarm de soep of laat afkoelen en koud worden in de koelkast. Serveer met zure room en de andere garneringen naar keuze.
4 personen
• 500 g gekookte rode biet, grof geraspt (500 ml kooknat bewaren)
• 2 handenvol gehakte peterselie, dille of bieslook
• olijfolie
• 4 el suiker
• sap van ½ citroen
• 1 el witte wijnazijn
• zure room
• hardgekookt ei, dille, ui en komkommer, alles gehakt
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.