Borrelbroodjes met Maza

Borrelbroodjes met Maza

Heb je een feestje op de planning, maar heb je geen idee wat je voor hapjes moet maken? Look no further! Met deze gezellige broodjes maak je sowieso indruk op je gasten. En het leuke? Je hebt helemaal niet zoveel nodig én variëren kan oneindig. Wij gebruiken als basis ciabatta en onze favoriete ‘Hoemoes fleur de sel’ en ‘Zwarte bonen tahin’ van Maza, en toppen af met alles wat we maar lekker vinden. Wedden dat jij dat ook kan? 

Bereiding

Basis ciabatta
1. Verwarm de oven voor volgens de aangegeven graden op de verpakking.
2. Bak de ciabatta in oven volgens de instructies op de verpakking, tot-ie gaar en knapperig is.
3. Laat het brood afkoelen en snijd het dan in plakjes. Besprenkel met wat olijfolie.
4. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en rooster de sneetjes brood.
 
Garnalen-mangotopping
1. Verhit een scheutje olijfolie in een grillpan op middelhoog vuur.
2. Leg de gamba’s in de grillpan, samen met wat van de rode peper en een paar korianderblaadjes en grill de gamba’s in een paar minuten gaar.
3. Besmeer 2 sneetjes brood met de Maza Hoemoes fleur de sel. Leg de plakjes mango erop, gevolgd door de gamba, wat rode peper en een paar blaadjes koriander.
 
Zalm-komkommertopping 
1. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakjes van de komkommer en halveer ze in de lengte. Rol de plakjes op.
2. Besmeer 2 sneetjes ciabatta met de Maza Hoemoes fleur de sel. Verdeel de plakjes zalm erover, de komkommerrolletjes, wat dille en eventueel wat versgemalen peper.

Bonen-radijstopping
1. Doe de bonen samen met de snijbonen en radijsjes in een kom en schep om met de olijfolie.
2. Besmeer 2 sneetjes ciabatta met de Maza Zwarte bonen tahin. Verdeel de bonen-radijssalade erover en versier eventueel met eetbare bloemen.
 
Kaas-paprikatopping
1. Verhit de olijfolie in een grillpan en gril de puntpaprika aan beide kanten tot hij mooi zacht is en een grillpatroon zichtbaar wordt.
2. Besmeer 2 sneetjes ciabatta met de Maza Zwarte bonen tahin. Verdeel de rucola erover, gevolgd door de kaas en de gegrilde puntpaprika en versier eventueel met eetbare bloemen.

Wil je zien hoe wij deze borrelbroodjes maken, kijk dan hier!

voor 8 broodjes met 2 broodjes per topping

  • 1 ciabatta, om af te bakken
  • olijfolie, om te besprenkelen


Garnalen-mangotopping (voor 2 broodjes)

  • scheutje olijfolie, om in te bakken
  • 6 gamba’s
  • ½ rode peper, in ringetjes
  • handjevol korianderblaadjes
  • 1 bakje Maza Hoemoes fleur de sel
  • 1 mango, geschild, ontpit, in plakjes


Zalm-komkommertopping (voor 2 broodjes)

  • ½ komkommer
  • 1 bakje Maza Hoemoes fleur de sel
  • wat takjes dille
  • versgemalen peper (optioneel)


Bonen-radijstopping (voor 2 broodjes)

  • 50 g witte bonen, uit blik, uitgelekt
  • 2 snijbonen, gekookt, in dunne plakjes
  • 2 radijsjes, in dunne plakjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 bakje Maza Zwarte bonen tahin
  • eetbare bloemen (optioneel)


Kaas-paprikatopping (voor 2 broodjes)

  • 1 el olijfolie, om in te bakken
  • 1 puntpaprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd
  • 1 bakje Maza Zwarte bonen tahin
  • handjevol rucola
  • 75 g pecorino, in dikke plakjes
  • eetbare bloemen, optioneel


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief