Voel je je niet zo lekker en kun je wel een boost gebruiken? Maak dan deze thee van fruitschillen en kurkuma. Kurkuma is een specerij die veel ijzer bevat, wat zorgt voor een bloedcellenboost. Deze thee is de idea le manier om ijzer op te nemen, aangezien je er meer van absorbeert in combinatie met vitamine C, die in de sinaasappel zit.
1 Leg de stukjes ananasschil in een pan met de kurkuma, sinaasappelrasp en gember. Voeg 1,2 liter water toe en breng aan de kook op middelhoog vuur.
2 Haal de pan van het vuur, laat de thee 3 minuten trekken en zeef hem dan. Serveer, eventueel gezoet met honing.
4 personen
• schil van 1 ananas, in stukjes
• stukje verse kurkumawortel van 2 cm, geschild, geraspt, of 1 tl kurkuma
• rasp van 1 sinaasappel
• stukje gemberwortel van 4 cm, in dunne plakjes
• 1 tl honing (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.