Koken met bonen en peulvruchten is hotter, hipper en meer happening dan ooit. Bovendien zijn ze gezond, staan ze bol van de goede voedingsstoffen en vooral lekker!
1. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de ui in 1-2 minuten zacht. Voeg de knoflook, bleekselderij, fijngehakte wortel, peterselie en de tomatenpuree toe,
draai het vuur laag en bak even mee.
2. Voeg de peulvruchten, groentebouillon en een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1½ uur zachtjes koken.
3. Voeg de plakjes wortel en cavolo nero (of spinazie) toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
4. Serveer de soep in grote kommen, bedruppel met wat olijfolie en strooi er geraspte kaas en basilicum over.
[Credits: recepten Michael Verswijveren, stylling Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]
Voor 4 tot 6 personen:
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.