Deze bonenschotel met worstjes is Jamie’s favoriet, heerlijk voor een brunch met de hele familie.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de partjes ui en de worstjes over een grote ovenvaste braadpan.
2 Strooi de helft van de rozemarijn erover en bedruppel dit alles met wat olijfolie. Schep door elkaar en rooster 20–25 minuten in de oven, of tot de worstjes goudbruin en gaar zijn ‒ schep ze een paar keer om en voeg 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd de pancetta toe.
3 Voeg de bonen (met het vocht), de pesto en wat peper toe en schep om. Rooster nog 15 minuten in de oven.
4 Schep de rest van de rozemarijn om in wat olie, strooi het over de bonen en rooster nog 5 minuten. Geef er de toast en een flinke lepel mosterd bij.
Per portie 577 kcal, 34,6 g vet (10,5 g verzadigd), 33,8 g eiwit, 31,8 g koolh., 5,1 g suikers
8 personen
• 2 rode uien, gepeld, elk in 12 partjes
• 16 verse kleine worstjes
• naaldjes van ½ bosje rozemarijn
• 100 g pancetta, in blokjes, of spekreepjes
• 2 grote potten witte bonen, limabonen of cannellinibonen
• 1 potje zongedroogdetomatenpesto (à 190 g)
• warme toast en mosterd, voor erbij
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.