Sabich

Sabich

Sabich wordt ook wel ‘een broodje Tel Aviv’ genoemd en is met voorsprong ons favoriete broodje. Het is een pitabrood gevuld met geroosterde aubergines en een paar pittige sausjes.

Bereiding

1. Snijd de aubergines in plakken van 1 centimeter en rooster ze in een hete grillpan. Meng de olijfolie met de geraspte knoflook en kruid met peper en zout. Leg er de gegrilde aubergines in.

2. Gril de pitabroodjes 2 minuten in de oven. Snijd de bovenkant er af en smeer er hummus, amba en rode zhug in.

3. Snijd de eieren in plakken.

4. Vul de broodjes met de geroosterde aubergines, eieren en salade fattoush.

TIP: Serveer er eventueel wat extra tahini bij.

Voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • zout
  • peper
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 4 pitabroodjes
  • 200 g hummus
  • 80 g amba
  • 40 g rode zhug
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 200 g salade fattoush

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming