Boekweitpizza’s

Boekweitpizza’s

Maak het deeg voor deze boekweitpizza’s met het recept van deze boekweitplatbroden en volg dan gewoon de stappen hieronder. Deze pizza’s zijn ideaal voor zowel lunch als diner. Iedereen kan natuurlijk kiezen voor welke topping hij wilt, maar probeer beslist ook eens het beleg dat we hier geven. Te lekker om niet te proberen en variëren kan altijd nog, toch? Eet smakelijk!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 250 °C.

2. Maak het deeg volgens de aanwijzingen van dit recept, verdeel het in vier stukken en rol ze uit tot schijven van circa 22 centimeter doorsnee en 2 millimeter dik. Leg opzij.

3. Verhit de olie op matig vuur in een koekenpan en bak de knoflook tot hij goudbruin en krokant is. Doe de passata erbij en voeg royaal zout en peper toe. Laat het circa 8 minuten pruttelen of tot het is ingedikt. Zet opzij.

4. Leg twee pizzabodems naast elkaar op twee grote bakplaten. Spreid 3 eetlepels van de tomatensaus over de pizzabodems uit en strooi er wat venkelzaad en stukken mozzarella over. Sprenkel er als je wilt een beetje chili-olie over en zet de pizza’s 10 minuten in de oven tot de randen bruin en krokant zijn. Bestrooi ze vlak voor het serveren met het basilicum.

 

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.


 

Voor 4 stuks. 20 min voorbereiden. 20 min bereiden.

  • 1 portie Platbrood van boekweit (zie recept)
  • 25 ml extra vergine olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 250 ml passata
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 tl venkelzaad
  • 250 g buffelmozzarella, in grove stukken
  • chili-olie (optioneel)
  • 1 bosje basilicum, blaadjes losgehaald

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine