Platbrood van boekweit

Platbrood van boekweit

Deze leuke kleine platbroden van boekweit zijn perfect voor bij het ontbijt met een gebakken ei. Of wat dacht je van een avocadospread met cherrytomaatjes in allerlei kleuren? Yummm… Van het deeg kun je ook pizza maken (zie dit recept) en beleggen met alles wat je maar lekker vindt. Oh, en als side dish van een curry doet dit flatbread het ook fantastisch. Multi-inzetbaar dus!

Bereiding

1. Doe het boekweit- en speltmeel in een grote kom en voeg de rest van de ingrediënten behalve de gesmolten boter toe. Kneed het met je handen tot een deeg.

2. Verhit een gietijzeren grillpan op hoog vuur. Leg het deeg op een met meel bestoven werkvlak, kneed het 3 minuten en maak er acht balletjes van.

3. Rol de balletjes uit met een deegroller tot een ovale vorm van circa 16 x 10 centimeter en een dikte van 2-3 millimeter.

4. Gril drie broodjes tegelijk als dat past, 2 minuten per kant, tot ze geschroeid en opgezwollen zijn. Haal ze uit de pan en bestrijk ze met een beetje gesmolten boter. Houd ze warm op een bord in de oven op lage temperatuur terwijl je de rest bereidt.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 100% Volkoren. Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige weekmenu.

Voor 8 stuks. 20 min voorbereiden. 15 min bereiden.

  • 150 g boekweitmeel (plus extra voor het bestuiven)
  • 210 g speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 300 g yoghurt
  • 1 tl zeezoutvlokken
  • ½ tl versgemalen
  • zwarte peper
  • 30 g boter, gesmolten

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine