Vlieg met ons mee naar (de smaken) van Azië met deze Indobowl met tahoe en mango. Wij gebruiken tahoe niet dagelijks, maar als we het gebruiken: man, man, morgen weer? Het is een geleiachtig product, dat wordt gemaakt van sojabonen en water. Eigenlijk een soort sojakaas, zo zou je het wel kunnen noemen. Tahoe doet het fantastisch in soepen, groentegerechten en vleesstoof, maar ook in deze verrukkelijke Indobowl met mango. Enjoy!
1. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Halveer de mango en avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes van gelijke grootte. Schil de komkommer en schaaf of snijd hem in dunne plakjes. Schil ook de winterpeen en snijd hem in dunne staafjes.
2. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de tahoeblokjes gelijkmatig bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3. Verdeel de lente-ui, mango, avocado, komkommer, winterpeen, tahoe en lontong over vier kommen. Garneer met de spinazie, koriander, cashewnoten en sesamzaadjes.
4. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en verdeel de helft van de vinaigrette over de bowls. Serveer de rest er in een kannetje bij.
Credits fotografie: Harold Peréira
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Voor de sojavinaigrette
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.