Indomie met rode uiencompote

Indomie met rode uiencompote

Deze instant noedels worden in de volksmond ook wel bamisoep genoemd en zijn het perfecte vieruurtje. Maar als je een beetje meer je best doet met wat smaakvolle ingrediënten dan heb je zo een fantastische maaltijd op tafel. Volg dit recept, nog steeds easypeasy.

Ingredienten

  1. Snijd de sjalot, knoflook en alle groenten in gelijkmatige stukjes (hoe kleiner je ze snijdt, hoe korter ze hoeven te
    worden gebakken).
  2. Knip het zakje mie voorzichtig aan één kant open zodat je een driehoekig zakje krijgt (hierin serveer je straks het
    gerecht). Breng in een pan het water aan de kook en voeg de inhoud van de minizakjes (specerijenmix, olie en ketjap) uit de verpakking toe. Neem de pan van het vuur, doe de mie erbij en laat hem ongeveer 10 minuten wellen.
  3. Verhit ondertussen een grote pan met een kleine hoeveelheid olie en stoof de sjalot, knoflook en groenten
    op hoog vuur tot ze lichte schroeiplekjes hebben, maar niet te donker kleuren. Giet de mie af (bewaar de bouillon
    eventueel voor bijvoorbeeld een soepje), doe hem bij het groentemengsel en voeg de sojasaus light, ketjap manis en oestersaus toe. Roerbak enkele seconden en doe als laatste de jonge spinazie erbij.
  4. Vouw de beide punten van het opengeknipte zakje naar buiten om en vul het zakje met de geroerbakte mie.
    Garneer met gebakken uitje en, rode-uiencompote, (zie onderstaand recept) en wat dunne streepjes sesammayonaise. Serveer het zakje in een papieren servet, een mandje of een glazen kommetje waarin de verpakking goed zichtbaar blijft en geef er eetstokjes bij.

RODE-UIENCOMPOTE

  1. Verhit de olie in een grote pan en stoof de uienringen ongeveer 5 minuten op laag vuur. Doe de honing, azijn en
    djinten erbij, vul aan met water tot de uienringen onderstaan en stoof verder tot al het vocht is verdampt. Breng op smaak met het zout.

4-6 personen | 30-45 minuten

• 1 zakje Indomie (80 g instant- noedels mie goreng)
• 200 ml water
• 1 sjalotje
• 1 knoflookteen
• ¼ rode peper
• 100 g groene asperges
• 1 stengel bleekselderij
• ¼ rode paprika
• 30 g wortel
• 30 g sperziebonen
• 1 el sojasaus light
• 1 el ketjap manis
• 1 el oestersaus handje jonge spinazie zonnebloemolie, om te bakken

VOOR DE GARNERING
• gebakken uitjes
• sesammayonaise

RODE-UIENCOMPOTE
• 100 g rode uien, in halve ringen
• 2 el honing
• 1 ½ el rodewijnazijn
• 1 tl djinten (gemalen komijn- zaad)
• snufje zout


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief