bloggers kerst- menu #1 – Anne travel foodie

bloggers kerst- menu #1 – Anne travel foodie

Ingredienten

We tellen af naar kerst, want zeg nou zelf: het is toch echt de allerleukste tijd van het jaar? Kerstcadeautjes shoppen, de X-mas tree versieren en gedichten rijmen. Maar ook natuurlijk samen de keuken in duiken voor een spectaculair kerstdiner. We schakelden hulptroepen in om de lekkerste menu’s voor jullie samen te stellen. En wie kunnen dat nou beter dan onze lieve, leuke foodbloggers van Nederland? Precies, dat dachten wij ook. Anne travel foodie hoefde niet lang na te denken toen we haar om inspiratie vroegen: ‘Ik ga voor een kerstmenu zonder vlees of vis dat zoveel mogelijk gezond en plantaardig is.’ Lekker hoor, kom maar op!


 


Voorgerecht


Deze simpele bietensalade is een appeltje eitje. En de combinatie van de donkere, volle pompoenpitolie en lichte sherryazijn is al even simpel als onverwachts.  


 


Tussengerecht


Nog zo’n heerlijk gerecht dat helemaal niet moeilijk is om te maken: paddenstoelensoep. Het fijne van deze hartverwarmende kom is dat-ie heerlijk romig is, zonder dat er kippenbouillon of room in zit. Dus zowel voor vega’s als alle andere lekkerbekken ideaal!


 


Hoofdgerecht


Anne: ‘Ik zou in plaats van de kerstklassieker beef wellington gaan voor de seitan wellington met megalekkere jus.’ Nou, goed idee! Het bladerdeegjasje met vlezige vulling is een favoriet van velen, dus wij zeggen: doen.


 


Nagerecht


Laat je verrassen door dit toetje!

We spraken Anne en vroegen haar naar haar kerst-tips!

Credits: Anne Travel Foodie | www.annetravelfoodie.com

Klik voor de ingredienten op de recepten:Simpele bietensalade

Paddenstoelensoep

Seitan wellington

Toetje


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief