Weg met de bitterballen, borrelnootjes en chips: bloemkoolpopcorn is de ideale snack! In dit recept vertellen we je hoe je deze easy snack in een oogwenk hebt gemaakt. Tip: doe eens avontuurlijk en voeg je favoriete kruiden toe aan de bloem. Wat dacht je van kerrie- of paprikapoeder?
1. Haal de bloemkoolroosjes door de bloem en verhit de olie in een ruime pan, zo heet dat een bolletje bloem bruist als het er in valt.
2, Frituur de bloemkool voorzichtig, in kleine porties, steeds ongeveer vijf minuten.
3. Laat de roosjes daarna even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met wat zout. Houd de roosjes even warm in de oven of deel ze direct uit aan je hongerige vrienden.
Snack voor 8–10 personen
• 2 grote bloemkolen in kleine roosjes
• 2–3 el bloem
• 1 liter plantaardoge olie (om te frituren)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.