Licht gekruide en geroosterde bloemkool, zoete mangolinten, koriander en waterkers worden gecombineerd in deze verfrissende lunch die zowel warm als koud gegeten kan worden, in elk seizoen.
1. Verwarm de oven voor tot 220 °C en verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat.
2. Meng de olie en komijn in een kommetje. Gebruik een bakkwast om de bloemkool met de komijnolie te bestrijken. Bak de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn met knapperige randjes.
3. Meng ondertussen de mangolinten, waterkers en koriander op een serveerschaal.
4. Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en schep ze door de salade. Breng het geheel op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper en druppel er wat hete komijnolie, van de bakplaat, over.
Tip: Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een handje geroosterd amandelschaafsel toe.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.
Voor 2 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.