Bloemkool-mangosalade

Bloemkool-mangosalade

Licht gekruide en geroosterde bloemkool, zoete mangolinten, koriander en waterkers worden gecombineerd in deze verfrissende lunch die zowel warm als koud gegeten kan worden, in elk seizoen.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C en verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat.

2. Meng de olie en komijn in een kommetje. Gebruik een bakkwast om de bloemkool met de komijnolie te bestrijken. Bak de bloemkoolroosjes 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn met knapperige randjes.

3. Meng ondertussen de mangolinten, waterkers en koriander op een serveerschaal.

4. Haal de geroosterde bloemkoolroosjes uit de oven en schep ze door de salade. Breng het geheel op smaak met een snuf zeezout en zwarte peper en druppel er wat hete komijnolie, van de bakplaat, over.

Tip: Voeg voor wat extra eiwitten en crunch een handje geroosterd amandelschaafsel toe.

Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit 5 ingrediënten vegan. Deze kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

Voor 2 personen.

  • 1 bloemkool, in roosjes gebroken
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 mango, geschild, ontpit en met een mandoline in linten geschaafd
  • 2 handenvol waterkers
  • handje koriander, grof gescheurd
  • snuf zeezout en zwarte peper

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek