Dit klassieke Zwitserse ontbijt wordt traditioneel gemaakt met havervlokken, maar ik gebruik vooral chiazaad, goed voor herstel van de huid. De açai zorgt voor een stralende huid en gaat de strijd aan met vrije radicalen die vroegtijdige veroudering veroorzaken. Heel eenvoudig om ’s avonds in elkaar te draaien zodat je ’s morgens meteen kunt ontbijten.
1. Schep het chiazaad, de havervlokken, het açai- en vanillepoeder, de geraspte limoenschil en het gemberpoeder in een glazen pot van 1 liter met goed passend deksel. Sluit af en schud. Schenk de kokosmelk erbij, voeg de kokosnectar toe, doe het deksel er weer op en schud de pot 3 minuten. Zet 30 tot 45 minuten in de koelkast tot het mengsel puddingachtig is en schud de pot elke 10 minuten even zodat er geen klontjes ontstaan.
2. Verdeel de pudding over twee kommen, voeg eventueel de toppings toe en serveer, of bewaar tot vijf dagen in de koelkast.
We hebben speciaal voor jou een heel weekmenu samengesteld van Eet jezelf stralend gezond. Deze vind je hier:
Voor 2 personen
Toppings (optioneel)
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.