Deze bietensoep met kokos is heerlijk zoetzuur en tegelijkertijd heeft het een romig accent. We gebruiken voor dit recept rauwe rode bieten, als die in het seizoen zijn dan zijn ze werkelijk fantastisch van smaak. Doe wel even handschoentjes aan als je ze gaat schillen, want ze geven flink af. Alhoewel, als jullie deze rode-bietensoep aan tafel zitten te eten, verraden je handen in ieder geval wie de waanzinnige kok is geweest. Maar dat is dan ook het énige pluspunt…
1. Bak de ui in olie of ghee in een diepe pan. Voeg de knoflook toe, bak kort mee en doe vervolgens de blokjes rode biet erbij. Voeg de bouillon toe als deze warm zijn. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot de bietjes gaar zijn; check na 20 minuten door met een scherp mes in een stukje biet te prikken.
2. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kokosmelk en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met zout en peper. Is de soep te dik? Voeg dan wat extra bouillon toe. Verdeel over kommen of borden. Garneer met sliertjes sinaasappel en serveer.
Dit recept komt uit Eerlijk eten van Judith Verkuil. Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge.
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.