Bietensoep met kokos

Bietensoep met kokos

Deze bietensoep met kokos is heerlijk zoetzuur en tegelijkertijd heeft het een romig accent. We gebruiken voor dit recept rauwe rode bieten, als die in het seizoen zijn dan zijn ze werkelijk fantastisch van smaak. Doe wel even handschoentjes aan als je ze gaat schillen, want ze geven flink af. Alhoewel, als jullie deze rode-bietensoep aan tafel zitten te eten, verraden je handen in ieder geval wie de waanzinnige kok is geweest. Maar dat is dan ook het énige pluspunt…

Bereiding

1. Bak de ui in olie of ghee in een diepe pan. Voeg de knoflook toe, bak kort mee en doe vervolgens de blokjes rode biet erbij. Voeg de bouillon toe als deze warm zijn. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat zachtjes koken tot de bietjes gaar zijn; check na 20 minuten door met een scherp mes in een stukje biet te prikken.

2. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Voeg de kokosmelk en het sinaasappelsap toe en breng op smaak met zout en peper. Is de soep te dik? Voeg dan wat extra bouillon toe. Verdeel over kommen of borden. Garneer met sliertjes sinaasappel en serveer.

Dit recept komt uit Eerlijk eten van Judith Verkuil. Credits Fotografie Saskia van Osnabrugge. 

4 personen

  • 1 ui, in halve ringen
  • olijfolie, kokosolie of ghee
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 500 g rode bieten, geschild, in blokjes
  • 800 ml groentebouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van ½ sinaasappel (rasp eerst
  • wat sliertjes van de schil als garnering)
  • zout en peper

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief